Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 10

Gotuj z etransport.plSzoferski lunch

Ugotować ryż z kostką rosołową w/g czasu podanego na opakowaniu

Gotuj z etransport.pljajecznica z pomidorami

Masło podgrzej na patelni

Ekspresowy sos serowy do makaronuEkspresowy sos serowy do makaronu

Na patelnię kapnąć olej, wrzucić serki i rozpuścić je nie zapominając o wprowadzeniu ciut zamieszania serkom :) Jak już się będą podtapiały (a dość szybko im to idzie) należy wlać parę łyżek rosołku z kostki (ilość zależy od upodobań indywidualnych co do konsystencji)

Żurek La CucarachaŻurek La Cucaracha

Boczek pokroić w kostkę , podsmażyć , dodać pokrojoną drobno cebulę

Gotuj z etransport.plSałatka chińska z jajkami

Zupki chińskie zalać dwoma szklankami wody [z przyprawami z chińskiej], co jakiś czas mieszając

Gotuj z etransport.plspagetti

cebule pokroić na drobno i mięsko tak samo (ja akurat mięsa nie jadam) i podsmażyc z połową kostki masła i 100ml oliwy

Gotuj z etransport.plBiedaKotlet

Filety z kurczaka myjemy i odsączamy z nadmiaru wody najlepiej papierowym ręcznikiem następnie kroimy w drobną kostkę przyprawiamy według uznania i odstawiamy na bok

Gotuj z etransport.plFrancuski omlet parkingowy

Umyte i pokrojone w plasterki grzyby, pokrojony w kostkę boczek i plasterki gotowanych ziemniaków smażyć w tłuszczu na wolnym ogniu ok

Gotuj z etransport.plGolonka wieprzowa w słoiku

Sól, saletrę oraz zmielone przyprawy wymieszać

Pierogi w słoikachPierogi w słoikach

Słoik napełnić pierogami i zalać roztopionym smalcem z olejem

Schab pieczony w wekachSchab pieczony w wekach

Schab umyć, natrzeć solą, obsypać majerankiem

Fasolka po BretońskuFasolka po Bretońsku

Fasolę namoczyć w lekko osolonej wodzie przez 12h

Kiełbasa z galaretką w słoikuKiełbasa z galaretką w słoiku

Mięso obrać ze ścięgien i powięzi, pokroić na mniejsze kawałki

Gotuj z etransport.plmazidło grzybowe Kasi- do pieczywa smalcowa alternatywa

Gotuj z etransport.plomlet na słodko z dżemem truskawkowym

oddzielamy białko od żółtek, z białek ubijamy pianę, do ubitej piany stopniowo wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę oraz cukier wszystko ze sobą mieszając na jednolitą i puszystą masę, smażymy na patelni na małym ogniu podobnie jak naleśniki z tym że grubość placka powinna mieć około jednego centymetra po usmażeniu smarujemy dżemem i składamy na pół

Gotuj z etransport.plzupa gulaszowa po węgiersku

Gotuj z etransport.pltraperska strawa

Gotuj z etransport.plżurek szofera

ziemniaki kroimy w kostkę do tego wrzucamy kiełbasę i wędzonkę ( kiełbasę i wędzonkę można wcześniej podsmażyć na patelni choć nie koniecznie ), cebulę pokrojoną na ćwiartki, gotujemy, do tego wrzucamy majeranek sól i pieprz gdy ziemniaki będą prawie miękkie zalewamy rozrobionym żurkiem z torebki lub wlewamy żurek z kartonu, gdy już wszytko będzie ugotowane, wsypujemy gorące kubki dwa lub cztery w zależności od ilości ugotowanej zupy

Gotuj z etransport.plgolonka peklowana z kapustą

Wyluzuj golonkę (usuń kość)

Gotuj z etransport.plryż smażony z cebulą i kiełbasą

Ugotuj ryż z kostką bulionu