Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 10

Gotuj z etransport.plbłoto

mięsko rzucamy na patelnię, rozpłaszczamy po dnie i gaz do dechy! (znaczy odkręcamy kurek, nie ciśniemy pedał na maxa) posypujemy je pokrojoną jakkolwiek cebulką mieszamy, dziubiemy, rozdrabniamy dorzucamy resztę pokrojonych składników znowu mieszamy po ok 20 min dodajemy przyprawy znowu mieszamy i po kolejnych 5ciu min

Gulasz na szybko.Gulasz na szybko.

Stan pierwotny dania wykonuje się w zaciszu domowym

Gotuj z etransport.plmisz/masz- danie jedno garnkowe (szybkowar)

do szybkowaru kroimy ziemniaki w plastry (ok

Gotuj z etransport.plgyros la parking

Pierś myjemy i kroimy w cienkie plastry

parówki zesremparówki zesrem

Parówki przekroić wzdłuż

Mielonka w słoiku Mielonka w słoiku

Mięso mieszamy w głębokiej misce dodając przyprawy ,majeranek,czosnek ,kostkę rosołową ,wodę

Gotuj z etransport.plPotrawka z kuraka

SPOSÓB I : Piersi kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju , kroimy cebule i paprykę, wrzucamy do kurczaka, przyprawiamy przyprawą do drobiu, od czasu do czasu podlewamy wodą i dusimy przez 20 minut

Gotuj z etransport.plParkingowy deser

Saszetki ryżu gotujemy tradycyjnie (wrzucamy do wrzącej wody a nie w zimnej)

Gotuj z etransport.plMakaron driver'a

Makaron gotujemy tradycyjnym sposobem z szczyptą soli(makaron rzucamy na wrzątek - nie gotować w zimnej wodzie)

Gotuj z etransport.plMakaron z tuńczykiem...

zagotować niewielką ilość wody ,osolić ugotować makaron

Gotuj z etransport.plZupa na winie :)

Gotuj z etransport.plKOTLETY Z SOCZEWICY

Namoczoną ok 1 godz. soczewicę - ugotować, przestudzić i zmiksować z kuskusem (wcześniej przygotowanym), dodać jajko, kaszę manna, i tyle bułki tartej aby można było formować kotlety

BOGRACZBOGRACZ

Mięsko pokroić w kostkę, do garnka nalać odrobinę oliwy i smażyć mięsko oraz dodać cebule i pod koniec czosnek

UTOPENCEUTOPENCE

Zalewa: Zmieszać ocet z wodą, dodać przyprawy oraz cebule, czosnek etc

Gotuj z etransport.plna kacora żurek z Knorra

Parówkę pokroić w drobną kostkę,dodać skwarki,gorący kubek

Gotuj z etransport.plbarszcz czerwony po tunningu

Barszcz zalać wrzątkiem,dodać czosnek,śmietanę

Gotuj z etransport.plMakaron z jajkiem i boczkiem

Boczek pokroić i podsmażyć

Gotuj z etransport.plLeczo z parówkami (kiełbaska też może być)

boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju w garnku, dodać cebulę, pokrojoną w plasterki i smażyć na małym ogniu do zrumienienia

Gotuj z etransport.plSpagetti z gorgonzolą

Czosnek obierz i rozgnieć

Gotuj z etransport.plMeksykańska zupa z kurczaka

Oliwę rozgrzać w głębokim garnku, poddusić na niej cebulę i potem czosnek z papryczką chili