Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 6

Gotuj z etransport.plCebula po hiszpańsku

Cebule pokroić w grube plastry 1

Kalafior marynowanyKalafior marynowany

Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 li¶cie laurowe

Kurczak po chińsku w słoikuKurczak po chińsku w słoiku

Piersi umyć, pokroić w kawałki małe , wyłożyć na rozgrzany olej , dodać mieszankę warzywn± i pokrojone, oczyszczone pieczarki

Sztuka mięsa w kapu¶cieSztuka mięsa w kapu¶cie

Kapustę odcisn±ć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wod± ale tylko by pokryło cał± zawarto¶ć

Gotuj z etransport.plBłyskawiczna zupa fasolowa

Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z ni±, ziemniaki pokroić w drobn± kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara

Gotuj z etransport.plŻurek... mój żurek.

co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok

Smarowidło Czanina(Prototyp)Smarowidło Czanina(Prototyp)

Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach

Gotuj z etransport.plKalafior faszerowany

Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw

Gotuj z etransport.plMagowy kurczaczek

Kurczaka oblać PORZˇDNIE mag± i obtoczyć w m±ce(może być w jajku i m±ce) i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu,niby kurczak a smakuje jakby się jadło karpia

Gotuj z etransport.plExpresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko)

Biały ser, jajka (ale bez skorupek!!!), oraz oba rodzaje m±ki wymieszać i wyrobic spójne ciasto

Gotuj z etransport.pl¶l±ska wodziona w 5min

BAZA pieczarkowaBAZA pieczarkowa

Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika

Smaczna ,zdrowa ogórowa.Smaczna ,zdrowa ogórowa.

"Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamietaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów")

Gotuj z etransport.plOmlet francuski

Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na ma¶le

Gotuj z etransport.plKOCIOŁEK(DRIVERA)

kiełbase kroimy w plasterki boczek kroimy w grubsz± kostke cebulke w piórka dusimy cebulke,dodajemy kiełbaske i boczek smażymy aż się zrumieni

żeberka inaczejżeberka inaczej

Cebulę pokroić w półkr±żki , pokropić mag±,wymieszać,odstawić na pół godziny

Mięso a\'la gulaszowe w słoiku.Mięso a'la gulaszowe w słoiku.

Mięso kroimy w kostkę tak± większ±, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek

Kiełbaski miniaturowe na parkingow± imprezę gotoweKiełbaski miniaturowe na parkingow± imprezę gotowe

Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku)

Gotuj z etransport.plTosty parkingowe ala Yeti

Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki

Gotuj z etransport.plFasolka po betoniarsku

Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wod±