Autor - mirage | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
-Booczek wędzony ~0,5 kg. -Kiełbasa biała parzona~0,2kg. -Żurek płynny-0,3 l. -Grzyby suszone~5 dag. -Cebula -Kostka rosołowa(drobiowa) -Jaja -Włoszczyzna Przyprawy: -Liść laurowy -Owoc jałowca -Nać pietruszki -Majeranek | |
Sposób przygotowania: | |
Części boczku wcześniej pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z cebulą. Pozostały boczek zalać wodą dodając kostkę, grzyby włoszczyznę(z braku świeżej, użyłem suszonej i przyprawy. Gotować do miękkości (boczek posłuży do kanapek) Gdy miękki-wyjąć, a dodać kiełbasę Oraz przesmażony pozostały boczek z cebulą Kiedy zacznie "mrugać"- Dolać wstrząśnięty koncentrat żurku, Mięszając zagotować dodając jaja i majeranek SMACZNEGO! Potrawa nazywa się żurek g r a b a r z a Ponieważ grzyby użyte do przygotowania zostały znalezione na starym zaniedbanym cmentarzu z okresu I wojny(bez profanacji!) Przepis pochodzi z sierpnia 2016, Ja mam się znakomicie, Nie śnią mi się polegli strzelcy... |