Kuchnia Kierowcy

Smalczyk by Pyrka

  
Autor - Monika_etransport.pl
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

słonina do wytopienia 1,5 kg
boczek/kiełbasa wedle uznania
jabłka 3 sztuki
cebula 3 sztuki
szczypta soli
szczypta ziół do smaku

Sposób przygotowania:

Słoninę kroimy na kawałki i wytapiamy. Pod koniec wytapiania dodajemy boczek/kiełbasę i cebulę (pokrojone w kostkę). Gdy cebula się zeszkli dodajemy jabłka (pokrojone w kostkę). Przelewamy do słoików/pojemników. Na koniec dodajemy sól i zioła do smaku. Po wystygnięciu zamykamy słoik/pojemnik.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja