Kuchnia Kierowcy

Pyrki w pięciu smakach

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

- ziemniaki
opcjonalnie:
1. masło+czosnek
2. boczek wędzony+cebulka
3. ser żółty+tymianek
4. przyprawa do ziemniaków+ masło/oliwa + kwaśna śmietana + szczypiorek
5. pomidory suszone

Sposób przygotowania:

Ziemniaki kroimy w poprzek do 3/4 szerokości (tak żeby wyszła nam harmonijka).
Przekładamy wybranymi składnikami z punktów (do wyboru kombinacje 1-4, które można dowolnie modyfikować). W przypadku przyprawy, śmietany i szczypiorku kroimy posypujemy jedynie przyprawą i dodajemy masło lub oliwę (śmietankę i szczypiorek dodajemy po upieczeniu).

Przygotowane ziemniaczki zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok. 30 min)

Ziemniaczki są super dodatkiem do każdej grillowanej potrawy, ale same w sobie również mogą stanowić świetną przekąskę.

Smacznego!

Wasze komentarze

Yeti
2017-08-24 23:10:06
Wyprobowalem. Fajne:) Tylko, gdybym miał podać rybkę z grilla, to podalbym ziemniaczki i odrobiną estragonu. Bardzo fajny, rozwojowy przepis:)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja