Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
0,5 małej kapusty garść suszonych grzybów duża cebula olej około 3/4 opakowania makaronu łazanki + opcjonalnie kilka plastrów wędzonego boczku, chudej kiełbasy lub szynki | |
Sposób przygotowania: | |
1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękkości. 2. Kapustę posiekać i ugotować w wywarze (mięsnym, warzywnym lub w wodzie z kostką). 3. Pokroić cebulkę, zeszklić ją na oleju a następnie dodać odcedzone grzyby. 4. Jeśli ktoś nie decyduje się na świąteczną, wege-wersję to jest czas żeby przesmażyć również wędlinkę. 5. Zagotować al dente łazanki w osolonej wodzie - zahartować. 6. Kapustę, grzyby i łazanki przesmażyć razem - doprawić solą, pieprzem i papryką. 7. Całość można zapiec w piekarniku, żeby nabrała aromatu. 8. Przełożyć w słoiki i zawekować - http://www. kuchniakierowcy. pl/porady, wekowanie, 32. html Za przepis dziękujemy syjAnce: ) | |
Dodatkowe informacje: | |
|