Kuchnia Kierowcy

Jajka w sosie musztardowym

  
Autor - Natalia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

2 jajka
kostka rosołowa
3 szklanki wody
2-3 łyżki musztardy (sarepska, francuska, czeska - jaką kto lubi ale najlepsza lekko ostra)
1 łyżka mąki
trochę śmietany (może być śmietanka 18% w kartoniku do zup)
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i musztardę. Mąkę wymieszać z zimną wodą, dodać szczyptę soli. Powoli wlewać do sosu, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietankę. Gotowe. Najlepiej smakuje z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja