Kuchnia Kierowcy

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

  
Autor - qwertus1987
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1 kg mięsa od szynki wieprzowej
1 czerwona papryka
60 dkg pieczarek
3 ogórki kwaszone
1/2 szklanki makaronu ryżowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
pieprz czarny mielony
kucharek
sól morska
1 łyżka mąki
oliwa

Sposób przygotowania:

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2, 5 litrami wody, zagotować. Przyprawić kucharkiem, pieprzem i solą, gotować do miękkości. Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy. Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja