Kuchnia Kierowcy

ŻUREK GRABARZA

  
Autor - mirage
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

-Booczek wędzony ~0,5 kg.
-Kiełbasa biała parzona~0,2kg.
-Żurek płynny-0,3 l.
-Grzyby suszone~5 dag.
-Cebula
-Kostka rosołowa(drobiowa)
-Jaja
-Włoszczyzna
Przyprawy:
-Liść laurowy
-Owoc jałowca
-Nać pietruszki
-Majeranek

Sposób przygotowania:

Części boczku wcześniej pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z cebulą.
Pozostały boczek zalać wodą dodając kostkę, grzyby włoszczyznę(z braku świeżej, użyłem suszonej i przyprawy.
Gotować do miękkości
(boczek posłuży do kanapek)
Gdy miękki-wyjąć, a dodać kiełbasę
Oraz przesmażony pozostały boczek z cebulą
Kiedy zacznie "mrugać"-
Dolać wstrząśnięty koncentrat żurku,
Mięszając zagotować dodając jaja i majeranek
SMACZNEGO!
Potrawa nazywa się żurek g r a b a r z a
Ponieważ grzyby użyte do przygotowania zostały znalezione
na starym zaniedbanym cmentarzu z okresu I wojny(bez profanacji!)
Przepis pochodzi z sierpnia 2016,
Ja mam się znakomicie,
Nie śnią mi się polegli strzelcy...

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja