Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1 mala pierś z kurczaka 1 torebka ryżu Olej lub oliwa do smażenia Fix do potraw chińskich lub przyprawa curry, odrobina mielonej czerwonej papryki, pieprz. 1 kostka rosolowa Szczypiorek lub pietruszka dla ozdoby i aromatu 1 jajko 1 mala cebula | |
Sposób przygotowania: | |
Ryż ugotować na sypko. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną w piórka cebulkę. Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę, następnie rozetrzeć kostkę rosołową z oliwą i natrzeć okrojone mięso. Dorzucić do smazacej się cebulki. Smażyć 5 - 7 minut. Odsunąć na bok patelni, wbić na patelnię jajko, wymieszać z kurczakiem i cebula. Gorący ryż wysypac do garnka, po czym wymieszać z kurczakiem, dodac fix do potraw chińskich lub mieszankę przypraw i zostawić pod przykryciem do uparowania na kolejne 5min. Wyłożyć na talerz, posypać szczypiorkiem. Danie średnio pikantne. |