Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
Dwie torebki ryżu 1 kostka rosołowa 1 mala pierś z kurczaka 1 maly ogórek kiszony 2-3 oliwki 2 ząbki czosnku 1 mala papryka czuszka lub jalapeno 1 opakowanie sosu pieczeniowego Jakas cebulka, marcheweczka itp. 2-3 łyżki oleju lub czegos do smażenia | |
Sposób przygotowania: | |
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem kostki rosołowej dla aromatu. Odsączyć na uchu do plandeki, jak na zdjęciu. Na patelni rozgrzać 2-3 lyzki oleju i usmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Następnie dodać pokrojone oliwki, czosnek, kiszony ogórek, paprykę i inne jarzynki. Dodać rozrobiony z woda sos i dusić razem przez 10 -15 min nie mieszając, bo mięsko się rozpadnie. Przed podaniem sypnąć przyprawami wedle uznania. Serwować z goracym ryzem i zimnym piwem. Na pytania odnośnie nazwy odpowiadam wyłącznie na chacie. | |
Dodatkowe informacje: | |
|