Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1 ogórek zielony 0,5 kg makaronu ryżowego ( w kształcie ziaren ryżu, a nie tego z mąki ryżowej) 30dkg szynki konserwowej koperek suszony, mrożony lub świeży w rozsądnej ilości 4 - 5 dużych łyżek majonezu sól, pieprz do smaku | |
Sposób przygotowania: | |
Makaron ryżowy ugotować według przepisu, odcedzić, zahartować zimną wodą, ostawić do wystygnięcia. Ogórek obrać, pokroić w kostkę, dodać do makaronu. Szynkę konserwową pokroić w kostkę, jak ogórek. Dodać taką ilość koperku ( może być świeży, mrożony lub suszony ), aby był on widoczny w sałatce, posolić, posypać pieprzem, następnie wymieszać z majonezem i gotowe. Smacznego;) |