Kuchnia Kierowcy

Spaghetti Pologniese

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1 opakowanie makaronu 500g,( najlepiej grube kolanka lub podobne kokardki)
1 opakowanie kiełbasek (najlepsze być te surowe niemieckie)
1 SS - łoik z sosem meksykańskim z chilli
1 łyżka masła
sól, pieprz
jakaś zielenina, żeby trochę zbić cholesterol
olej lub oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować z dodatkiem łyżki masła tak, aby nie chrupał w zębach, czyli innymi słowy al dente.
Na patelni zrumienić kiełbaski, następnie podlać je szklanka wody, aby nie były surowe, a gdy woda się wygotuje ułożyć je na makaronie i polać podgrzanym sosem meksykańskim.
Spaghetti Pologniese nazywa się tak dlatego, że tylko wybitny geniusz kulinarny z polskim paszportem w kieszeni był w stanie z takiego zestawu produktów wyczarować jadalny obiad. Smacznego;)

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja