Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1 opakowanie makaronu 500g,( najlepiej grube kolanka lub podobne kokardki) 1 opakowanie kiełbasek (najlepsze być te surowe niemieckie) 1 SS - łoik z sosem meksykańskim z chilli 1 łyżka masła sól, pieprz jakaś zielenina, żeby trochę zbić cholesterol olej lub oliwa do smażenia | |
Sposób przygotowania: | |
Makaron ugotować z dodatkiem łyżki masła tak, aby nie chrupał w zębach, czyli innymi słowy al dente. Na patelni zrumienić kiełbaski, następnie podlać je szklanka wody, aby nie były surowe, a gdy woda się wygotuje ułożyć je na makaronie i polać podgrzanym sosem meksykańskim. Spaghetti Pologniese nazywa się tak dlatego, że tylko wybitny geniusz kulinarny z polskim paszportem w kieszeni był w stanie z takiego zestawu produktów wyczarować jadalny obiad. Smacznego;) | |
Dodatkowe informacje: | |
|