Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1 duży brokuł 3 jajka na twardo 3 średnie kiszone ogórki 1 puszka czerwonej fasolki 3 konkretne łychy jajonezu | |
Sposób przygotowania: | |
Brokuła podzielić na różyczki, chyba ze ktoś idzie na ilość, to ugotować całego. Jaja umyć i ugotować na twardo. Wyłożyć brokuła na tacę lub duży talerz, niech stygnie, a jajka na twardo obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, i posypać nimi brokuła, a całość posypać delikatnie solą i pieprzem. Ogórki kiszone posiekać w kosteczkę, osaczyć z soku, połączyć z umytą czerwoną fasolką i trzema łychami jajonezu. Wymieszać składniki, a gdy brokuły z jajkiem będą już zimne polać je tym sosem sosem. Całość polecana jako alternatywa dla tradycyjnej polskiej ciężkawej nieco kuchni. Smaczności;) | |
Dodatkowe informacje: | |
|