Autor - Kinia_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
wędzona makrela kostka twarogu cebula 2-3 ogórki kiszone (zależy od wielkości) trochę majonezu/albo jogurtu naturalnego jeśli ktoś woli pieprz | |
Sposób przygotowania: | |
Pewnie niektórzy będą się zastanawiali skąd wziąć makrelę w trasie? Można kupić zamkniętą próżniowo (albo samemu zamknąć w pojemniku próżniowym jeśli ktoś takowe urządzonko posiada a wiem, że niektórzy mają). Makrelę trzeba pozbawić ości (na szczęście nie jest ich wiele), rozciapciać twaróg, dość drobno pokroić cebulkę i ogórasy. Wszystko razem wymieszać, doprawić pieprzem (raczej nie sypać już soli ponieważ ryba jest solona, ogórki słone i w majonezie też jest już sól). Pozostaje tylko smarować pajdki i zajadać. To co zostanie zamykamy w słoiczek lub pojemniczek i jest na następny posiłek..... chyba, że ktoś ma taki apetyt, że nic nie zostanie: ) Smacznego |
Yeti
2016-08-28 11:05:43 | Kinia, makrela makrelą, rzecz do zdobycia, ale powiedz skąd masz takie piękne serwety ręcznie robione na szydełku? |
Kinia_etransport.pl
2016-08-28 12:58:33 | To jeszcze kurs dziergania umieścić? ; -) Mógłbyś na pauzach dłubać szydełkiem (no tak, Nietoperki nie pauzują ; -) |
Yeti
2016-08-28 13:33:22 | Oczywiście, my nie pauzujemy, my Nietoperze nawet jak gotujemy, to w czasie tankowania; ) |