Kuchnia Kierowcy

PASTA Z MAKRELI

  
Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

wędzona makrela
kostka twarogu
cebula
2-3 ogórki kiszone (zależy od wielkości)
trochę majonezu/albo jogurtu naturalnego jeśli ktoś woli
pieprz

Sposób przygotowania:

Pewnie niektórzy będą się zastanawiali skąd wziąć makrelę w trasie? Można kupić zamkniętą próżniowo (albo samemu zamknąć w pojemniku próżniowym jeśli ktoś takowe urządzonko posiada a wiem, że niektórzy mają).

Makrelę trzeba pozbawić ości (na szczęście nie jest ich wiele), rozciapciać twaróg, dość drobno pokroić cebulkę i ogórasy.
Wszystko razem wymieszać, doprawić pieprzem (raczej nie sypać już soli ponieważ ryba jest solona, ogórki słone i w majonezie
też jest już sól).

Pozostaje tylko smarować pajdki i zajadać. To co zostanie zamykamy w słoiczek lub pojemniczek i jest na następny posiłek.....
chyba, że ktoś ma taki apetyt, że nic nie zostanie: )

Smacznego

Wasze komentarze

Yeti
2016-08-28 11:05:43
Kinia, makrela makrelą, rzecz do zdobycia, ale powiedz skąd masz takie piękne serwety ręcznie robione na szydełku?
Kinia_etransport.pl
2016-08-28 12:58:33
To jeszcze kurs dziergania umieścić? ; -) Mógłbyś na pauzach dłubać szydełkiem (no tak, Nietoperki nie pauzują ; -)
Yeti
2016-08-28 13:33:22
Oczywiście, my nie pauzujemy, my Nietoperze nawet jak gotujemy, to w czasie tankowania; )
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja