Autor - Kinia_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
Kaszotto kasza gryczana pierś indyka bez skóry groszek zielony (w domu korzystać z mrożonego, w trasie z puszki) suszone pomidory w oleju z ziołami oliwa z oliwe sól pieprz ulubione przyprawy . . Pęczotto kasza jęczmienna pęczak mięso z udźca indyka bez skóry groszek zielony (w domu korzystać z mrożonego, w trasie z puszki) suszone pomidory w oleju z ziołami oliwa z oliwek sól pieprz ulubione przyprawy | |
Sposób przygotowania: | |
Kaszę ugotować. Mięso pokrojone na drobniejsze elementy (kostka, paseczki - jak komu wygodnie) poddusić na oliwie, dodać groszek (w przypadku mrożonego chwileńkę go podgotować najpierw) i pokrojone na mniejsze kawałeczki suszone pomidory (odsączone z zalewy). Gdy mięso będzie miękkie dodać kaszę, wymieszać wszystko razem i doprawić do smaku. |