Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
Cebula - około pół kilograma Jajka - 4 szt Przyprawy: sól, pieprz, kto co lubi, kostka rosołowa. Dwie łyżki masła ewentualnie margaryny lub 2 łyżki oleju | |
Sposób przygotowania: | |
Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor. Podlać odrobina wody i wrzucić kostke rosołową, poddusić na małym ogniu, aż płyn wyparuje. Jajka ugotowac na twardo, ostudzić, obrać, posiekac w kostkę, albo po prostu rozgnieść widelcem, dodać do usmażonej z kostką cebuli i starannie wymieszać. Posypać wedle uznania ulubionymi przyprawami, wymieszać ponownie. Można spożywać jako sałatkę, lub, jeśli poleży w słoiczku w chłodnym miejscu "do jutra" jako smarowidło do chlebka. UWAGA: kaloryczne jak diabli!!! | |
Dodatkowe informacje: | |
|