Kuchnia Kierowcy

sałatka biedaka

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Cebula - około pół kilograma
Jajka - 4 szt
Przyprawy: sól, pieprz, kto co lubi, kostka rosołowa.
Dwie łyżki masła ewentualnie margaryny lub 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor. Podlać odrobina wody i wrzucić kostke rosołową, poddusić na małym ogniu, aż płyn wyparuje.
Jajka ugotowac na twardo, ostudzić, obrać, posiekac w kostkę, albo po prostu rozgnieść widelcem, dodać do usmażonej z kostką cebuli i starannie wymieszać. Posypać wedle uznania ulubionymi przyprawami, wymieszać ponownie. Można spożywać jako sałatkę, lub, jeśli poleży w słoiczku w chłodnym miejscu "do jutra" jako smarowidło do chlebka.
UWAGA: kaloryczne jak diabli!!!

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja