Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
2 jajka Puree ziemniaczane Maslo - 2 łyżki 4 łyżki stolowe białego sera lub twarożku (może być serek wiejski) 30 - 50 ml mleka Odrobina szczypiorku Sol i pieprz do smaku | |
Sposób przygotowania: | |
Puree ziemniaczane przygotować tak, jak zaleca producent. 2 jajka roztrzepać widelcem i usmażyć z nich omlecik. Położyć omlecik elegancko na talerzu i na jednej jego połowie ułożyć ziemniaki, na nich przygotowany wczesniej bialy ser, posypać szczypiorkiem i zawinąć na tą piramidkę drugą połowę omlecika. Słowo wyjaśnienia: Gzik jest tradycyjną potrawą wielkopolską. Słowo Turbo dodałem, bo to jest wersja blyskawiczna, jej przygotowanie zajmuje juz z umyciem garów po spożyciu raptem 11 minut. Ponadto w porze wiosenno - letniej wszystkie składniki powinny znaleźć się w zasobach nawet srednio profesjonalnych parkingowych parzygnatów. Za szybkość w przygotowaniu tej potrawy medali nie przewiduje się, ale mandatów i punktów karnych też nie... | |
Dodatkowe informacje: | |
|
Yeti
2017-04-26 23:29:12 | A tak w ogóle, to w rubryczkach do zaznaczenia rodzaju potrawy brakuje jeszcze jednej opcji : POSTNE. No i teraz uśmiech do Kini, żeby to niedopatrzenie naprawić 😊 |
Kinia_etransport.pl
2017-04-27 09:15:21 | Yeti, przecież wiesz że wtedy w taki przepis mniej kierowców by wchodziło :-) 😊 |
Yeti
2017-04-27 11:49:36 | Oj tam, oj tam... Jak bida głośno zapiszczy z lodówki, schowka, czy jak kto nazywa swój paśnik, to nie takie posty się odprawia, a juz jak się trasa przedłuża to niektórzy maja prawdziwy ramadan... |