Autor - leon | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1kg skloniny z Sikorki 2slakie kiełbasy 20dkg boczku 5 dużych cebul 2 ząbki czosnku Marianek Sól,pieprz | |
Sposób przygotowania: | |
Slonine z Sikorki, boczek i kielbase pokroić w kostkę. Cebule w pół krążki. na patelni topic slonine. Gdy słonina będzie w połowie wytopiona dodać boczek, kiełbasę i cebule. Cebula ma się lekko zarumienic nie przypalic wtedy jest w sam raz. Jak lekko ostygnie to przelać do pojemnika np po lodach. Dodać wycisniety czosnek, Marianek i doprawic sola i pieprzem. Zamiąchać. Zostawić do ostygniecia. Smacznego Kolego;-) PsSikorka -miejscowość w województwie Śląskim kolo Ząbkowic Śląskich. |
Yeti
2017-10-08 08:01:46 | Nawet nie żal wątroby, takie to pyszne... A lekarz? - on zawsze gada... 😊 |