Autor - leon | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1.5 kg małych ogórów. 4 łyżki soli. 8 ząbków czosnku. Kawałek korzenia chrzanu. Kilka gałązek kopru. | |
Sposób przygotowania: | |
Ogórki dokładnie umyć i moczyć w zimnej wodzie około 30 min. Ząbki czosnku i chrzan obrać. Dno słoika wyłożyć zielstwem, czosnkiem, chrzanem. Ładnie wcisnąć ogóry na "stojąco". Zalać przegotowaną, gorącą i posoloną wodą. Czekać, podziwiać dwa dni jak w słoiku ogóry buzują, dochodzą. Ucztować!!! Smacznego Kolego;-) |
leon
2019-07-04 22:33:24 | Podziwiam. Jutro na śniadanie pierwsza konsumpcja. |