Autor - Anira | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
25dkg pieczarek 0,5kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 bułka lub 4 kromki chleba pół szklanki mleka olej do smażenia sol, majeranek, pieprz 10dkg bułki tartej | |
Sposób przygotowania: | |
Pieczarki należy posiekać niebyt na niezbyt drobne kawałki i usmażyć razem z pokrojną cebulą. Chleb lub bułkę namoczyć w chłodnym mleku. Usmażone pieczarki wymieszać z mięsem, surowym jajkiem i przyprawami. Uformować nieduże kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Pozostawić na patelni na małym ogniu przez kilka minut, aby nie były surowe w środku. Podawać z ziemniaczkami puree oraz surówką z kiszonej kapusty. Voila, życzę smacznego;) |