etransport.pl www.dobryparking.pl www.kierowcadozabrania.pl www.zakazyruchu.pl
 
  

Smarowidło Czanina(Prototyp)

Autor autor - leon »
Czas przygotowania Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)
Smarowidło Czanina(Prototyp) - składniki:
  • 0.5kg łopatki
  • 0.5kg karkówki
  • 0.5kg słoniny
  • przyprawa do mięsa
  • olej
Smarowidło Czanina(Prototyp) - sposób przygotowania:
Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach. Wymieszać z niewielka ilością oleju i przyprawami, odstawić na 1h do lodówki. Nałożyć do słoików zostawiając około 2cm luzu. Piec w pierkarniku w temperaturze około 130 stopni bez zakrętek przez około 1. 5 h. Gdy słoiki bedą jeszcze gorące zakręcić zakrętki.
Mnie najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem i zielonym ogórkiem.
Smacznego Kolego;-)
Wasze komentarze
Podgląd konta leonleon
(2012-06-27 17:53:43)
Przetestowałem smarowidło na kolegach z parkingu, warsztau i myjni (około 15 osób próbowało)... Same pozytywne opinie padały, jak i dokładki. Ktoś przypomniał sobie czasy wojska i konserwę "małpowinę". Kto był w wojsku ten wie o co chodzi. To własnie smarowidło przypomina w smaku wojskową małpowinę. Inny ktoś zaproponował zaś dodanie czosnku. Następnym razem gdy będe robił, to dodam ząbek (wycisnięty w prasce) do każdej porcji słoikowej. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować