Kuchnia Kierowcy

Smarowidło Czanina(Prototyp)

  
Autor - leon
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

0.5kg łopatki
0.5kg karkówki
0.5kg słoniny
przyprawa do mięsa
olej

Sposób przygotowania:

Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach. Wymieszać z niewielka ilością oleju i przyprawami, odstawić na 1h do lodówki. Nałożyć do słoików zostawiając około 2cm luzu. Piec w pierkarniku w temperaturze około 130 stopni bez zakrętek przez około 1. 5 h. Gdy słoiki bedą jeszcze gorące zakręcić zakrętki.
Mnie najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem i zielonym ogórkiem.
Smacznego Kolego;-)

Wasze komentarze

leon
2012-06-27 17:53:43
Przetestowałem smarowidło na kolegach z parkingu, warsztau i myjni (około 15 osób próbowało)... Same pozytywne opinie padały, jak i dokładki. Ktoś przypomniał sobie czasy wojska i konserwę "małpowinę". Kto był w wojsku ten wie o co chodzi. To własnie smarowidło przypomina w smaku wojskową małpowinę. Inny ktoś zaproponował zaś dodanie czosnku. Następnym razem gdy będe robił, to dodam ząbek (wycisnięty w prasce) do każdej porcji słoikowej. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja