Kuchnia Kierowcy

Fasolka po betoniarsku

  
Autor - leon
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

kiełbasa podwawelska
boczek
4 parówki
2 cebule
li¶cie laurowe
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
keczup
2 puszki czerwonej fasolki
m±ka
pieprz
maggi

Sposób przygotowania:

Kiełbasę, boczek, parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni
Przełożyć do garnka, dodać fasolkę i zalać wod±. Gotować.
Na patelni zrobić zasmażkę z 5 łyżek m±ki. Dodać wodę i dokładnie wymieszać by nie było grudek.
Gdy woda w garnku zacznie się gotować, wlać zasmażkę i dokładnie wymieszać, tak by nic nie osiadło na dnie. Dodać koncentrat pomidorowy, trochę keczupu i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, ci±gle mieszaj±c. Przyprawić pieprzem i maggi do smaku.

Ps. Fasolka po betoniarsku zalecana dla kierowców betonomieszarek(gruszek) i operatorów pomp do betonu typu Stetter;-).
idealna o tej porze roku;-)
Smacznego Kolego;-)

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja