Autor - leon | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
kiełbasa podwawelska boczek 4 parówki 2 cebule li¶cie laurowe ziele angielskie koncentrat pomidorowy keczup 2 puszki czerwonej fasolki m±ka pieprz maggi | |
Sposób przygotowania: | |
Kiełbasę, boczek, parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka, dodać fasolkę i zalać wod±. Gotować. Na patelni zrobić zasmażkę z 5 łyżek m±ki. Dodać wodę i dokładnie wymieszać by nie było grudek. Gdy woda w garnku zacznie się gotować, wlać zasmażkę i dokładnie wymieszać, tak by nic nie osiadło na dnie. Dodać koncentrat pomidorowy, trochę keczupu i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, ci±gle mieszaj±c. Przyprawić pieprzem i maggi do smaku. Ps. Fasolka po betoniarsku zalecana dla kierowców betonomieszarek(gruszek) i operatorów pomp do betonu typu Stetter;-). idealna o tej porze roku;-) Smacznego Kolego;-) | |
Dodatkowe informacje: | |
|