Kuchnia Kierowcy

Rekin w musztardzie

  
Autor - leon
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Puszka śledzi w oleju
cebula
kiszony ogór
gotowane jajko
łyżka musztardy
sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzia z olejem wyłożyć na talerz, dodać pokrojone w drobną kostkę jajko, cebulę i kiszonego ogóra, dodać musztardę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zamiast soli i pieprzu można użyć Vegety.
Bardzo Ważne!Rekina wskazane jest spożywać tylko wieczorową porą, ze względu na niezbyt przyjemny "chuch";)
Smacznego Kolego;-)

Wasze komentarze

marsik
2011-01-21 21:44:33
Czyta się smakowicie:) mój "Kierowiec" nie lubi ryb, ale ja uwielbiam i żeby było weselej, zrobię je w trasie:) za tydzień :)
leon
2011-01-21 22:12:30
marsik; -)... nie tak dawno dowiedziałem się że można udoskonalić ten przepis dodając również 2 łyżki margaryny (Rama, Kama, Delma lub taką, jaką akurat posiadamy). Rekin jest wtedy bardziej rozsmarowywalny, trzyma się "kupy" na kanapce; -).
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja