Kuchnia Kierowcy

Przysmak szofera .

  
Autor - Kierowca TIR-a
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1) 3 szt cebuli
2) 4 szt.ziemniaka
3) 6 szt.boczku parzonego
4) Olej do smażenia
5) sól , pieprz lub przyprawy ostre

Sposób przygotowania:

Cebule, ziemniaki i boczek kroimy w plastry (średniej grubości). Następnie układamy na patelnie: cebula, boczek, ziemniaki. Przykrywamy pokrywką lub płaskim talerzem i tak smażymy na średnim ogniu około 30 minut. Smacznego ;-))) ps. jako popychacz można użyć... . piwka, lemoniady, wody.

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

neurot
2014-11-16 02:27:28
Cebulę 30minut?
Podejrzewa m, że po takim czasie na patelni będzie sam węgiel.
DriverJacek
2014-12-20 20:40:15
Przepis w porządku. Tylko ziemniaki smażyć z boczkiem. Potem dodać cebulkę, na końcu. Jeśi dodamy ją na początku z kartoflami to się nie się zrobi bebelucha ponieważ boczek i kartofle zawierają wodę. Pozdrawiam
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja