etransport.pl www.dobryparking.pl www.kierowcadozabrania.pl www.zakazyruchu.pl
 
  

Mielonka w słoiku

Autor autor - Kierowca TIR-a »
Czas przygotowania Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)
Mielonka w słoiku - składniki:
  • 1.50kg mięsa wołowo-wieprzowego mielonego
  • 1szt.przyprawa do mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku posiekanego na drobno
  • majeranek do smaku( 3 łyżki stołowe)
  • 0.5 litra wody przegotowanej
  • 2szt.kostki rosołowej (rozpuścić w ciepłej wodzie )
  • 4szt. słoiki + nakrętki 500mil. (wyparzone)
Mielonka w słoiku - sposób przygotowania:
Mięso mieszamy w głębokiej misce dodając przyprawy, majeranek, czosnek, kostkę rosołową, wodę. Po wymieszaniu mięso wkładamy do słoików(1cm od wieczka) i pasteryzujemy około 2h. Chłodne słoiczki wstawiamy do spiżarki. Smacznego ;-)
Wasze komentarze
Podgląd konta Kierowca TIR-aKierowca TIR-a
(2010-12-11 10:14:14)
Można do tego mięska dodać żelatynki... smacznego miammmmmmm ; -)
Podgląd konta Kierowca TIR-aKierowca TIR-a
(2011-08-15 10:29:31)
Mały wydatek, a niebo w gębie ; -) Ostatnio dodałem przyprawę chili (małą ilość), dla lubiących ostre przysmaki.
Podgląd konta BasienkasBasienkas
(2014-07-07 20:28:21)
W jakiej temp. pasteryzujesz?
By dodać własny komentarz musisz się zalogować