Kuchnia Kierowcy

Fasolka po Bretońsku

  
Autor - Kierowca TIR-a
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

30dag. białej fasolki (mała) "Jaś"
30dag. kiełbasy podwawelskiej (jaką lubisz)
30dag. boczku wędzonego gotowanego
mały słoiczek przecieru pomidorowego
sól
czarny pieprz mielony
majeranek
przyprawę do potraw z fasoli
słoiczki 0,5L z nakrętkami

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć w lekko osolonej wodzie przez 12h. Następnie gotować ją w
tej samej wodzie do miękkości. Boczek i kiełbasę kroimy w grubą kostkę i
podsmażyć ją na tłuszczu nie koniecznie (tłuszcz wyroby maja w
sobie). Wszystko razem wymieszać z gotującą się fasolą. Dodać
przecier, majeranek, pieprz, do smaku przyprawę do fasoli. Po zagotowaniu
się fasolki wkładamy do słoiczków i mocno zakręcamy. Najlepiej słoiczki
trzymać w lodówce.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja