Autor - Kierowca TIR-a | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
1.50kg mięsa wołowo-wieprzowego mielonego 1szt.przyprawa do mięsa mielonego 3 ząbki czosnku posiekanego na drobno majeranek do smaku( 3 łyżki stołowe) 0.5 litra wody przegotowanej 2szt.kostki rosołowej (rozpuścić w ciepłej wodzie ) 4szt. słoiki + nakrętki 500mil. (wyparzone) | |
Sposób przygotowania: | |
Mięso mieszamy w głębokiej misce dodając przyprawy, majeranek, czosnek, kostkę rosołową, wodę. Po wymieszaniu mięso wkładamy do słoików(1cm od wieczka) i pasteryzujemy około 2h. Chłodne słoiczki wstawiamy do spiżarki. Smacznego ;-) |
Basienkas
2014-07-07 20:28:21 | W jakiej temp. pasteryzujesz? |