Kuchnia Kierowcy

Mielonka w słoiku

  
Autor - Kierowca TIR-a
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1.50kg mięsa wołowo-wieprzowego mielonego
1szt.przyprawa do mięsa mielonego
3 ząbki czosnku posiekanego na drobno
majeranek do smaku( 3 łyżki stołowe)
0.5 litra wody przegotowanej
2szt.kostki rosołowej (rozpuścić w ciepłej wodzie )
4szt. słoiki + nakrętki 500mil. (wyparzone)

Sposób przygotowania:

Mięso mieszamy w głębokiej misce dodając przyprawy, majeranek, czosnek, kostkę rosołową, wodę. Po wymieszaniu mięso wkładamy do słoików(1cm od wieczka) i pasteryzujemy około 2h. Chłodne słoiczki wstawiamy do spiżarki. Smacznego ;-)

Wasze komentarze

Basienkas
2014-07-07 20:28:21
W jakiej temp. pasteryzujesz?
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja