etransport.pl www.dobryparking.pl www.kierowcadozabrania.pl www.zakazyruchu.pl
 
  

Schab pieczony w wekach

Autor autor - Kinia_etransport.pl »
Czas przygotowania Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)
Schab pieczony w wekach - składniki:
  • * 1 kg schabu bez kości
  • * sól
  • * majeranek
  • * 50 g smalcu
Schab pieczony w wekach - sposób przygotowania:
Schab umyć, natrzeć solą, obsypać majerankiem. Tłuszcz rozgrzać na brytfannie do pieczenia mięsa, włożyć schab, przykryć naczynie i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku ok. 1 godziny, polewając mięso sosem. Upieczony schab ostudzić, pokroić w dość duże kawałki i ułożyć ciasno w wekach. Mięso w wekach zalać sosem od pieczenia. Pasteryzować trzykrotnie w odstępach 24 godzin; za każdym razem 1 godzinę.

Rada: W taki sam sposób można przygotować cielęcinę, tylko zamiast majeranku natrzeć mięso czosnkiem.



*przepis zaczerpnięty z internetu


Wasze komentarze
Podgląd konta KiniaKinia
(2011-05-02 16:24:06)
Ponieważ sosu z pieczenia nie jest jakoś szałowo dużo więc na bazie tego z pieczenia zrobiłam sos myśliwski z torebki na szybkiego (można też dać sos jasny do mięs lub swoje wariacje :). Jak widać na zdjęciu wyszły 3 słoiki.
Podgląd konta visitorsvisitors
(2014-10-18 10:31:08)
super. teraz musze przez Ciebie odgrzac sobie golonke w sosie wlasnym z ryzem ( ryz juz ugotuje swiezy :P)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować