Autor - Kinia_etransport.pl | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
* 1 kg schabu bez kości * sól * majeranek * 50 g smalcu | |
Sposób przygotowania: | |
Schab umyć, natrzeć solą, obsypać majerankiem. Tłuszcz rozgrzać na brytfannie do pieczenia mięsa, włożyć schab, przykryć naczynie i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku ok. 1 godziny, polewając mięso sosem. Upieczony schab ostudzić, pokroić w dość duże kawałki i ułożyć ciasno w wekach. Mięso w wekach zalać sosem od pieczenia. Pasteryzować trzykrotnie w odstępach 24 godzin; za każdym razem 1 godzinę. Rada: W taki sam sposób można przygotować cielęcinę, tylko zamiast majeranku natrzeć mięso czosnkiem. *przepis zaczerpnięty z internetu |
visitors
2014-10-18 10:31:08 | super. teraz musze przez Ciebie odgrzac sobie golonke w sosie wlasnym z ryzem ( ryz juz ugotuje swiezy :P) |
Clarie
2016-01-29 15:26:44 | Czy musi byc tyle sosu? Zawsze się zastanawiam, czy można wekować dania, które nie pływają w sosie. |