Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
Jabłka Cukier | |
Sposób przygotowania: | |
1. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2. Ułożyć w słoiku - w połowie wysokości słoika posypać cukrem. 3. Uzupełnić słoik do końca. Porządnie ucisnąć, tak aby do połowy słoika jabłka zanurzone były w soku. 4. Słoki pasteryzować w garnku, gdzie woda będzie sięgać do 3/4 wysokości słoika. Czas gotowania 25 minut. 5. Podawać z herbatnikami, lodami albo wcinać łyżką prosto ze słoika ;) |
Anira
2017-12-10 17:52:23 | I fantastyczne do szarlotki; ) |