Autor - Kinia_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
3 kg pomidorów 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1 szklanka ryżu 1/4 szkl. octu 1/2 szkl. oliwy 1/4 szkl. cukru sól, pieprz | |
Sposób przygotowania: | |
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z cebulą pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko przełożyć do dużego naczynia i gotować na małym ogniu ok. 1 1/2 godziny. Potem dodać ocet, oliwę, ryż i gotować jeszcze ok. 20 minut. Dodać cukier, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i nakładać do słoików. Zapasteryzować (ok 20 minut). * przepis zaczerpnięty z internetu |
vootoov
2018-12-27 15:14:11 | No właśnie... bez ryby to nie paprykarz a jakieś wegańskie barachło |