Autor - Kinia_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
- 0k. 1kg ugotowanych grzybów (przy grzybach leśnych jest bardziej wyrazisty smak niż przy pieczarkach) - 2,5- 3 kostki smalcu- można samodzielnie przetopić słoninkę (ja dałam gotowy smalec, ponieważ chciałam szybko wypróbować przepis) - 2 cebule - sól, pieprz, vegetta | |
Sposób przygotowania: | |
-Grzybki i cebulkę, przekręcić przez maszynkę - Smalec rozpuścić w garnku , dodać grzybki, doprawić do smaku - Smażyć ok 15-20 minut - Gorące wkładać do słoików, mocno zakręcić Przechowywać w miarę chłodnych warunkach *przepis zaczerpnięty z internetu Jedna z osób, która korzystała z przepisu podsmażyła cebulkę i dodała do żurku, ponoć rewelacja |