Kuchnia Kierowcy

Kiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotowe

  
Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

kiełbaski miniaturowe (u mnie sprzedawane jako paluszki grillowe ale myślę,że i parówki nadają się bardzo dobrze)
kostka bulionowa mięsna
1/2 l gorącej wody
2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku).
Kiełbaski ułożyć w słoiku. Rozpuścić kostkę rosołową, dodać żelatynę, dobrze wybełtać i gorącym zalać kiełbaski. Dobrze zakręcić (ja najpierw na nakrętkę wlewam kropelkę spirytu, podpalam i szybko taką płonącą zakręcam).
Pasteryzować 30 minut.

Wasze komentarze

neurot
2012-04-09 17:26:49
Mam pytanie: Jakiej konsystencji jest zalewa? Płynna, półpłynna?
Obecnie jestem na etapie modyfikacji i dobierania składników do swojej wersji tych kiełbasek :)
Kinia
2012-04-11 07:53:47
Jeśli trzymasz w chłodnych warunkach to masz wersję "ścisłą", jak to galareta. A poza lodówką forma półpłynna. Tą zalewę również można wykorzystać dodając np do sosu czy zupy.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja