Autor - alutkam | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
Składniki: 1 kg parówek (bądź serdelki) 3 - 4 cebule Zalewa: Na 1litr: 1 szklanka octu 10%, 3 szklanki wody, 2-3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu ziarnistego, 3 łyżeczki cukru, łyżeczka soli, główka czosnku (ew. papryczki chilli) | |
Sposób przygotowania: | |
Zalewa: Zmieszać ocet z wodą, dodać przyprawy oraz cebule, czosnek etc. Gotować 15 min na bardzo małym ogniu. W słoikach poukładać parówki bez foli, przełożyć cebulą i zalać zalewą. Słoiki zakręcić i odstawić na 3 dni w ciepłe miejsce po 3 dniach wstawić do lodówki. Można jeść przez 2 tygodnie jeśli przechowuje się w lodówce. | |
Dodatkowe informacje: | |
|
Domi
2015-11-20 18:22:45 | A czy tychże słoików się nie pasteryzuje? |