Kuchnia Kierowcy

KOTLETY Z SOCZEWICY

  
Autor - alutkam
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1 opakowanie soczewicy
5 łyżek ugotowanej kaszy kuskus
2 jajka
2 łyżki kaszy mannej
bułka tarta
sól, pieprz (i inne przyprawy wg. uznania)

Sposób przygotowania:

Namoczoną ok 1 godz. soczewicę - ugotować, przestudzić i zmiksować z kuskusem (wcześniej przygotowanym), dodać jajko, kaszę manna, i tyle bułki tartej aby można było formować kotlety. Smażyć na rumiano, ułożyć w słoikach i zalać gorącym sosem (np. pomidorowym). Zakręcić i jeszcze pasteryzować ok 20 min.

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja