Kuchnia Kierowcy

Zupa czosnkowa

  
Autor - joanna_p
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

2 główki czosnku
3 plastry serka topionego
m±ka
3 łyżki ¶mietany 18%
majeranek
pieprz, sól
vegeta

Sposób przygotowania:

Z±bki czosnku przecisn±ć przez praskę i zrumienić na oleju. Przełożyć je do garnka i zalać 3 szklankami wody. Zagotować. Plasterki serka rozpu¶cić w garnku na małym ogniu i dodać do zupy. Wszystko gotować, mieszaj±c od czasu do czasu. Przyprawić do smaku. M±kę poł±czyć z 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszać a następnie wlać do zupy. Dodać ¶mietanę i wymieszać. Zupę można podawać z grzankami.

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

michaln
2011-09-21 23:36:40
Asia, pardon, znam cos podobnego, ale w lżejszej wersji, to nie plagiat, tylko przepis podałem troszkę inny...
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja