Kuchnia Kierowcy

Flaki bez flaków

  
Autor - joanna_p
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1 włoszczyzna
500g mięsa mielonego
2 paczki przyprawy do flaków
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
majeranek
sól, pieprz do smaku
vegeta

Sposób przygotowania:

Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka. Dodać vegetę i gotować ok 30 min. W tym czasie mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i pokrojoną drobną porą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować małe kuleczki. Dodać do gotujących warzyw i gotować ok 10 min. Dodać przyprawę do flaków. Jeszcze chwilkę pogotować. Dodać majeranek do smaku!

Wasze komentarze

Kierowca TIR-a
2011-06-12 12:42:25
To raczej mi wygląda na pulpety o smaku flaczków.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja