Kuchnia Kierowcy

Meksykańska zupa z kurczaka

  
Autor - MartinKRK81
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

3 filety z piersi z kurczaka
2 papryczki chili, posiekane
1 zielona słodka papryka, posiekana
1 czerwona słodka papryka, posiekana
3 ząbki czosnku, posiekane
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1 puszka kukurydzy
2 cebule
natka pietruszki, posiekana (lub natka kolendry, jak kto woli)
2 l bulionu (może być z kostki)
1/4 szklanki oliwy z oliwek, lub zwykłego oleju

Sposób przygotowania:

Oliwę rozgrzać w głębokim garnku, poddusić na niej cebulę i potem czosnek z papryczką chili. Zmniejszyć ogień i smażyć całość przez minutę. Filety z kurczaka pokroić w paseczki, posypać solą i pieprzem i wrzucić do garnka. Zwiększyć ogień. W trakcie podsmażania, dodać pokrojone słodkie papryki i smażyć przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Dodać pomidory i kukurydzę, zmniejszyć ogień i dusić przez 15-20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podgrzać bulion, dodać do garnka, wymieszać. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut. Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki i z pieczywem:)


Smacznego:)

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja