Kuchnia Kierowcy

Leczo z parówkami (kiełbaska też może być)

  
Autor - MartinKRK81
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

po 2-3 sztuki świeżej papryki żółtej i zielonej (może być więcej jak ktoś lubi)
puszka pomidorów krojonych
duża cebula
czosnek
parówki lub kiełbaska (ja daje 5 sztuk:)
papryka czerwona w proszku
troszkę boczku wędzonego

Sposób przygotowania:

boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju w garnku, dodać cebulę, pokrojoną w plasterki i smażyć na małym ogniu do zrumienienia. Posypać papryką w proszku, wymieszać aby papryka rozpuściła się w tłuszczu. Świeżą paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski. Dołożyć do cebuli i posolić. Przykryć garnek i dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodać pomidory i gotować aż woda z pomidorów odparuje. Dodaj pokrojone w plasterki i posiekany czosnek. Dusić całość aż parówki będą miękkie. Przyprawić solą, pieprzem, vegetą


Smacznego:)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja