Kuchnia Kierowcy

Kotleciki z pieczarkami

  
Autor - Anira
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

25dkg pieczarek
0,5kg mięsa mielonego
1 cebula
1 jajko
1 bułka lub 4 kromki chleba
pół szklanki mleka
olej do smażenia
sol, majeranek, pieprz
10dkg bułki tartej

Sposób przygotowania:

Pieczarki należy posiekać niebyt na niezbyt drobne kawałki i usmażyć razem z pokrojną cebulą. Chleb lub bułkę namoczyć w chłodnym mleku. Usmażone pieczarki wymieszać z mięsem, surowym jajkiem i przyprawami. Uformować nieduże kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Pozostawić na patelni na małym ogniu przez kilka minut, aby nie były surowe w środku.
Podawać z ziemniaczkami puree oraz surówką z kiszonej kapusty.
Voila, życzę smacznego;)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja