Kuchnia Kierowcy

Pasta twarogowo-pomidorowa (na śniadanie, na kolację dla każdego, także dla cukrzyków 🍬)

  

Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Na 1 porcję:
100-120g chudego twarogu
kilka sztuk suszonych pomidorów (w zalewie olejowej z ziołami)
troszkę zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Twaróg ugnieść widelcem.
Suszone pomidory odsączyć z zalewy i posiekać drobno, dodać do twarogu.
Natkę pietruszki posiekać i dodać do masy, wszystko razem wymieszać i ewentualnie doprawić (choć ja tego nie robię ponieważ pomidory z zalewy ziołowej już nadają smaczek). Można dać kapkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami gdyby pasta była zbyt ścisła.

Szybkie, smaczne, zdrowe i można przygotować w kilka chwil zarówno w domu, jak i w trasie.

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja