Kuchnia Kierowcy

Zupa czosnkowa

  
Autor - joanna_p
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

2 główki czosnku
3 plastry serka topionego
mąka
3 łyżki śmietany 18%
majeranek
pieprz, sól
vegeta

Sposób przygotowania:

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i zrumienić na oleju. Przełożyć je do garnka i zalać 3 szklankami wody. Zagotować. Plasterki serka rozpuścić w garnku na małym ogniu i dodać do zupy. Wszystko gotować, mieszając od czasu do czasu. Przyprawić do smaku. Mąkę połączyć z 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszać a następnie wlać do zupy. Dodać śmietanę i wymieszać. Zupę można podawać z grzankami.

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja