Kuchnia Kierowcy

Leczo z kurczaka

  
Autor - joanna_p
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

3 filety z kurczaka
1/2 kapusty pekińskiej
300g pieczarek
3 średnie marchewki
1 duża świeża czerwona papryka
3 łyżki ketchupu
mąka
olej

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i poddusić w garnku w 4 łyżkach oleju przez ok 15 min. Kapustę poszatkować, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, marchewkę i paprykę zetrzeć na drobnej tarce. Uduszone mięso wyjąć na talerz, do sosu wrzucić warzywa. Całość dusić do miękkości, po czym dodać filety i dusić jeszcze ok 5 min. Dodać 3 łyżki ketchupu i rozrobić z mąką. Podawać najlepiej z ryżem lub makaronem. SMACZNEGO!

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja