Autor - joanna_p | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
3 filety z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej 300g pieczarek 3 średnie marchewki 1 duża świeża czerwona papryka 3 łyżki ketchupu mąka olej | |
Sposób przygotowania: | |
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i poddusić w garnku w 4 łyżkach oleju przez ok 15 min. Kapustę poszatkować, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, marchewkę i paprykę zetrzeć na drobnej tarce. Uduszone mięso wyjąć na talerz, do sosu wrzucić warzywa. Całość dusić do miękkości, po czym dodać filety i dusić jeszcze ok 5 min. Dodać 3 łyżki ketchupu i rozrobić z mąką. Podawać najlepiej z ryżem lub makaronem. SMACZNEGO! |