Kuchnia Kierowcy

Bratkartofle

  
Autor - icek2
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1kg kartofli
paczka boczku pokrojona w kostkę ok 200gr
2 cebule
parę łyżek oliwy
przyprawy:
pieprz
vegeta
czosnek
papryka

Sposób przygotowania:

kartofle myjemy obieramy i kroimy w cienkie platry smażymy tak długo aż zmiękną, potem odładamy je do naczynia i smażymy boczek z cebulą i następnie dodajemy na patelnię kartofle i mieszamy wszystko razem z dodatkiem przypraw
( kartofle przed pokrojeniem w plastry można lekko podgotować szybciej się usmażą)
idealnym dodatkiem do tego jest schabowy i zimne piwo smacznego!

Wasze komentarze

neurot
2014-06-07 20:29:40
Końcową fazę bym widział jako podduszanie w glinianym garnku... mniam
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja