Kuchnia Kierowcy

Piątkowy śledzik!

  
Autor - nowyheniekstar
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1 jabłuszko
mały słoiczek płatów śledziowych
1cebula
śmietana18% lub gęsta zakwaszana
ziemniaki
łyżka octu
ogórek kiszony
szczypta soli
odrobina pieprzu

Sposób przygotowania:

Jest wielu kierowców w starszym wieku którzy gdy przyjdzie piątek chcieli by zjeść obiad bez mięsny bo poszczą ale nie mają pomysłu i jadą na głodniaka. Nic bardziej mylnego. Ziemniaki gotujemy jak do każdego obiadu, wykładamy na głęboki talerz, w osobnym naczyniu przygotowujemy śledzia. Więc płaty kroimy na mniejsze kawałki, jabłuszko i cebulkę w kosteczkę oraz kiszony ogórek mieszamy razem, zalewamy śmietaną i dobrze jak to wszystko zz 20 minut się przegryzie wtedy smaki wszystkie się wymieszają, na koniec uzupełniamy łyżeczką octu, gdy stwierdzimy ze jest mało kwaśne. Obiad to raptem wydatek do 10 zł a i gdy śledzia nie zjemy całego przelewamy w słoiczek i do następnego dnia może z nami jechać. Taki sledz z ziemniakami to naprawdę pycha. Jedna uwaga nie wolno polewać śledzika z farszem na mocno rozgrzane ziemniaczki bo może nam się śmietana zważyć. Po takim żarciu to nic tylko chwila odpoczynku na wyrku i w drogę. SMACZNEGO!!!

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja