Kuchnia Kierowcy

UTOPENCE

  
Autor - alutkam
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

Składniki:
1 kg parówek (bądź serdelki)
3 - 4 cebule
Zalewa:
Na 1litr: 1 szklanka octu 10%,
3 szklanki wody,
2-3 liście laurowe,
kilka ziarenek ziela angielskiego,
kilka ziaren pieprzu ziarnistego,
3 łyżeczki cukru,
łyżeczka soli,
główka czosnku (ew. papryczki chilli)

Sposób przygotowania:

Zalewa: Zmieszać ocet z wodą, dodać przyprawy oraz cebule, czosnek etc.
Gotować 15 min na bardzo małym ogniu.
W słoikach poukładać parówki bez foli, przełożyć cebulą i zalać zalewą. Słoiki zakręcić i odstawić na 3 dni w ciepłe miejsce po 3 dniach wstawić do lodówki. Można jeść przez 2 tygodnie jeśli przechowuje się w lodówce.

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

Domi
2015-11-20 18:22:45
A czy tychże słoików się nie pasteryzuje?
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja