Kuchnia Kierowcy

Szybka Potrawka.

  
Autor - JacekKryH
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

-Słoik z klopsami (pulpetami, fasolką po bretońsku, itp)
-Torebka kaszy perłowej
-Kostka rosołowa
-Kostka czosnku (ewentualnie granulowany)
-Wegeta (ewentualnie sól)
-Pieprz

Sposób przygotowania:

-Do garnka wlej wodę (ilość podana na opakowaniu kaszy) i zagotuj.
-Dodaj kostkę rosołową i rozmieszaj, następnie dodaj kaszę i przykryj pokrywką. Gdy się zagotuje (uwaga może kipieć) zmniejsz płomień na minimum i gotuj powoli (czas podany na opakowaniu kaszy).
-W tym czasie wyłóż na patelnię zawartość słoika z przetworem (klopsy, pulpety, itp. ) Warto rozdrobnić większe kawałki mięsa. Dodaj czosnek (kostka lub granulowany) 1/2 łyżeczki wegety i pieprz. Rozmieszaj i czekaj na koniec gotowania się kaszy, zwykle 12-15 min.
-Ściągnij garnek z kaszą z palnika i bez podnoszenia pokrywki odstaw na bok.
-Na palnik postaw patelnię z klopsami (przyp. autora) i zwiększ płomień na max. do zagotowania często mieszając. Gotuj ok 1-3 min ciągle mieszając.
-Następnie zmniejsz płomień na minimum i dodaj na patelnię kaszę z garnka i 2-4 łyżek wody spod kaszy. Resztę wody wylej.
-Zamieszaj zawartość patelni i wyłącz gaz pod nią. Uważając, aby się nie poparzyć zabieraj się za jedzenie.
-Można podawać z chlebem ale porcja jest dość duża ;-)
P. s.
Po kilku próbach czas przygotowania i jedzenia maleje do ok 40 min.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja