Kuchnia Kierowcy

spaghetti na akumulatorze5

  
Autor - servolenko
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

500-750 g miesa mielonego
pomidory z puszki lub swieze mozebyc koncentrat
czosnek
2-3 cebule
serek topiony - nje obowiazkowo
kostka rosolowa
przyprawy-bazylia, estragon lub gotowa przyprawa do spaghetti
1/2 szklanki czerwonego wina, nie koniecznie ale porządny szofer powinien miec
oliwa z oliwek lub olej

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną oliwe wrzucamy mieso, mocno grzebjemy w garze zeby nie zrobil sie z tego jeden kotlet mielony. jak sie podsmazy zmieni kolor na szarawy dodajemy ggrubo pokrojoną cebule, podlewamy wodą lub winem sypiemy przyprawy kostke rosolową, przykrywamy garnek, otwieramy piwo. Po 15 min. dodajemy reszte: zgnieciony czosnek, pomidory, serek dolewamy wina zeby sos mial odpowiednią gęstosc. 5min gotujemy. jak ugotowac makaron chyba kazdemu wiadomo

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja