Kuchnia Kierowcy

Pierogi w słoikach

  
Autor - Ańdzia
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

Porcja na słoik 3/4 litra
8-9 ugotowanych pierogów ruskich lub z mięsem
kostka smalcu
1/2 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Słoik napełnić pierogami i zalać roztopionym smalcem z olejem. Pierogi powinny być przykryte zalewą. Następnie zakręcamy nakrętkę i pasteryzujemy ok 1 godz. Po tym czasie słoik odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystygnięcia.
W ten sam sposób możemy przygotować kluski śląskie(kopytka).
Smacznego!

Wasze komentarze

Ania42
2011-04-11 00:41:33
Kierowca TIR-a, pieknie dziekuje, zrobilam wedlug Twojej metody i wyszlo super. Balam sie, ze sie skleja i przed wlozeniem do sloikow posmarowalam je delikatnie olejem slonecznikowym. Moj ukochany zajada sie pierogami. Pozdrawiam
malga1956
2016-04-22 13:00:25
Wiecie, tylko dlatego zarejestrowałam się, aby Wam powiedzieć że sposoby i przepisy są świetne. Mój pan i władca nie jest co prawda kierowcą tir-a, ale jest na wyjeździe, a zjeść po domowemu lubi. Kłopot tylko w tym że torba ze słojami sporo waży, a wpada do domu autokarem. No, ale jakoś sobie musi z tym radzić. Pozdrawiam wszystkich !
Kinia_etransport.pl
2016-04-22 13:26:56
malga - ogromnie nas cieszy, że przepisy z KK służą nie tylko kierowcom. super! :)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja