Autor - SzoferPiter | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
0,5 szklanki kaszy jaglanej 2szt fileta mrożonego,lub jeżeli w trasie,to tuńczyk z puszki 1 duża lub 2 małe marchewki 1 mała cebula 0/5 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 2lub3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego (według preferencji) 2łużki oliwy sól,pieprz (według uznania) | |
Sposób przygotowania: | |
Kasze ugotować w 1/5 szklanki lekko osolonej wody, i łyżeczką oliwy. Po ugotowaniu odstawić, do ostygnięcia (kasza wpije całą wode) Na średnio rozgrzanej oliwie, podmarzamy marchewkę tartą na tarce, cebule pokrojoną w drobną kosteczkę>Dodajemy do tego rybkę, przyprawy, przecier. A na końcu kaszę i dusimy:)ok 10min jeśli trzeba dolewamy troszkę wody. Paprykarz można spożywać na zimno z chlebem, jak i na ciepło, jest smaczny i zdrowy. |
Kinia_etransport.pl
2016-02-06 11:30:17 | A powiedz, proszę, czy próbowałeś ten paprykarz wekować żeby zabrać go potem w trasę? |
SzoferPiter
2016-02-07 08:13:32 | Nie próbowałem jeszcze wekować, ale kiedyś trzeba spróbować:) |